Welkom

Aap is totaal versleten onder zijn pakjeToen mijn zoons klein waren, maakte ik van allerlei materiaal  knuffelbeesten voor ze. De zoons werden groot en de beesten verdwenen in een hoek van de kamer. Zo verdween ook mijn hobby.
Poes die heel lang mee naar bed is geweestHet maken bleef echter kriebelen en zo begon ik voor mezelf poppen te maken. Om te beginnen waren het echte slappe poppen. Alleen die koppen: dat stond me niet zo aan.
Enge man van nylonIn hobbyboekjes ontdekte de mogelijkheid om ze van panties te maken. De eersten hebben weinig gelaatstrekken, tot ik de techniek ontdekte om ook daar wat aan te doen.
Engelen met kop van papiermachéIn andere boekjes werd beschreven hoe je poppen kon maken van Fimo of papiermaché. Ik leerde hoe je van metaaldraad een frame voor het lichaam kunt maken.
Duikelaar van piepschuim en modelpoederNiet veel later werd er in mijn woonplaats een cursus poppen maken van modelpoeder op houtbasis gegeven. Laagje voor laagje wordt op een frame aangebracht en je kunt er werkelijk alles van maken. Voor het ontwerp gebruik ik soms voorbeelden, of van een plaatje. Tenslotte ontstonden de figuren min en meer vanzelf.

Marieken Scholten-Sijses